A közönség szeretete által immár 43 éve van a pályán Pataky Attila, aki augusztus 12-én a Hernád Fesztiválon fergeteges EDDA bulit csap majd, de ígérete szerint belekóstol a hernádszentandrási biokertészet különleges zöldséges ételeibe is. A fellépés kapcsán múltról, jövőről és az egészséges életmódról is beszélgettünk.

Kezdjük egy kis múltidézéssel. Gondolta volna a legelső fellépésük alkalmával, hogy ennyi év után is színpadon lesz?
Édesanyám mindig arra tanított, hogy merjek álmodni. Hiszem, hogy a gondolatnak teremtő ereje van és mindenki saját maga felel a jövőjéért. Kell hozzá bátorság és én mertem álmodni akkor is, és merek álmodni továbbra is. Jelenleg harminckét album van a tarsolyunkban, márciusban jön a harmincharmadik, ami dupla album lesz és huszonhárom vadonatúj dalt tartalmaz majd.

Ha hazai pályán koncerteznek, mennyire van ideje kicsit kikapcsolódni és nosztalgiázni, esetleg felfedezni az olyan különleges helyeket, mint Hernádszentandrás?
A nyári turnék során nagyon feszes a tempó, nem igazán van idő pihenésre. Inkább az a bevett szokás nálunk, hogy később visszatérünk egy-egy koncertünk helyszínére, hogy felfedezzük és megismerjük az ottani különlegességeket. A nyár nagyon pörgős – szerencsére – de októbertől már nekünk is jut egy kis szabadidő, viszont Hernádszentandrásra én mindenképpen korábban érkezem majd, hogy belekóstoljak a bioszentandrási finomságokba.

Mennyire fontos Önnek az egészséges táplálkozás. Egyáltalán minek köszönheti, hogy ennyire jó formában van?
Egyrészt a Teremtő Istennek, másrészt a genetikának, harmadrészt pedig a sportnak, ami mindig fontos szerepet töltött be az életemben. Évekig futottam, most leginkább úszok és persze tudatosan táplálkozom. Az idő előrehaladtával ezek egyre fontosak, a koncertekre pedig nem csak lelkileg, de fizikálisan is nagyon komolyan fel kell készülni. Legújabb albumunk, ahogyan már említtettem, dupla album lesz: Zene a léleknek és Zene a testnek címekkel. Ez így elég beszédes.

Hogyan készülnek a Hernád Fesztiválra? Lesz-e valami különleges tematikája a koncertnek?
Van egy műsorvázunk, de mindig a közönség érzelmei és a hely hangulata alakítja a koncerteket. A tematika mindig a pillanat varázsa és ez az, ami igazán meghatározza a fellépést. Amikor látom, hogy egy fiatal fiú nyakába kap egy leányzót és az Ünnep című dalunkat kérik, akkor bizony az a dal következik. Nincs semmi kőbe vésve, az viszont biztos, hogy varázslatos lesz a hangulat és mindenkit nagy-nagy szeretettel várunk augusztus 12-én 21 órától a Hernád Fesztiválon.