Szikszó Város Önkormányzatának régóta dédelgetett álma vált valóra, hiszen a 2018-as év elejétől közterület-felügyelők vigyáznak a fegyelemre és tisztaságra a város utcáin.

Az előzetes oktatást és vizsgát követően jelenleg két fő egészíti ki a szikszói rendőrök munkáját, a segítség pedig mindig jól jön. Polgári Sándor alezredes, a Szikszói Rendőrőrs parancsnoka elmondta, hogy ő maga és munkatársai is üdvözlik a kezdeményezést, hiszen jelenleg három körzeti megbízottjuk tevékenykedik a környéken, akiknek Szikszón kívül további 18 településen is helyt kell állniuk.
A közterület felügyeletet teljesítő személyek hatáskörébe tartozik a közbiztonság és köztisztaság védelmetehát például kutyával való veszélyeztetés, a köztisztasági szabályok megsértése és a KRESZ szabályainak kisebb fokú megszegése esetén, felszólítás után akár intézkedést is kezdeményezhetnek, súlyosabb esetekben pedig az illetékes szerveket haladéktalanul értesítik.
A két közterület-felügyelő jelenleg hétfőtől péntekig, reggel nyolctól délután négyig teljesít szolgálatot, különös figyelmet fordítva a helyi iskolák és főtér területére. A közeljövőben legalább két fővel egészül majd ki a csapatuk, Szikszó város vezetősége pedig a lakosság biztonságérzetének növelésére további szolgáltatások – köztük egészen innovatív és egyedülálló rendszerek – bevezetését tervezi, melyekről a későbbiekben beszámolunk majd.