A szikszói általános iskolások és óvodások madarakról gondoskodnak az idei télen. Szikszó Önkormányzata a Rodent Hungary Kft támogatásával akciót indított a környezettudatos magatartásmód, a felelős állattartás népszerűsítésére, amelynek keretében gondozhatják a madarakat a szikszói gyerekek.

A Rodent Hungary Kft- amely elsősorban állateledeleket forgalmaz- madáretetőket és  madáreleségeket ajánlott fel a szikszói óvodák és iskolák számára.  Az adományokat a múlt hét csütörtökön vehették át az intézmények képviselői a Szent Márton Katolikus Gimnázium és Általános Iskola aulájában.

A rendezvényen részt vett Füzesséri József, Szikszó polgármestere aki arról beszélt: az állatok szeretete fejleszti a személyiséget, növeli a felelősségtudatot. A természet és a madárvilág ismerete pedig környezettudatos viselkedésre sarkall. Az akció sikerességéhez az is hozzájárul, hogy Füzesséri József a polgármester alapjából 30 000- 30 000 forintot ajánlott fel az intézményeknek, hogy azokat a diákokat és közösségeket jutalmazzák, akik a legaktívabban vettek részt ebben.

A programhoz kapcsolódott a Szikszói Állatbarát Egyesület is. Nagy- Simon Leila elnök felajánlotta szakmai tudását. Arra is kérte a pedagógusokat, hogy ha a gyerekek sérült állattal találkoznak, azt jelezzék számára, hiszen az egyesület kapcsolatban van a Mályiban található madármentő egyesülettel.